Japčák

Letos první a vlastně vůbec první Japčák který jsem kdy dělal. Všichni už asi tuší že jde o sajdr, případně cider, prostě kvašený jablka. Práce byla nádherná, bohužel z ní nemám fotky. Japčáku je zatím cca 40 L, stálo mě to asi 20hodin práce, vlastně nejenom mě ale i Jíťu, nasbírali jsme 4 velký přepravky na maso plný jablek. Pak drcení, to budu muset do příště nějak pořešit, děsnej žrout času. Lisování byla brnkačka, pak už jsme jen nosili mošt do demižonu. Zbytek byl na kvasinkách. Divokejch, no jasně, žádný Schimansky se nekonal. Na závěr fotka stočenýho, dokvašenýho moštu.

DSC00779

Tady už mám nalito, vím, není to ještě hotový, no ale co, jsem netrpělivej člověk.

DSC00780

Chtěli by jste ochutnat?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s